Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

O τέλειος μπαμπάς


Τώρα που είστε μπαμπάς, όλοι περιμένουν από σας να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε σαν πατέρας! Μερικά μαθήματα πατρότητας μπορεί να βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς δεν έχετε πάντα αυτήν την επιλογή. Όλα μαθαίνονται στην πράξη. Την ημέρα που θα γεννηθεί το μωρό σας, ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα θαυμάσιο και μακρύ ταξίδι ανακαλύψεων. Αυτό που επίσης θα ανακαλύψετε είναι πόσο δύσκολο θα είναι αυτό το ταξίδι…. Και πόσο υπέροχο συνάμα!
Εάν η σύντροφος σας επέλεξε να θηλάσει, ίσως περιμένατε ότι δεν θα μοιράζεστε τις βραδινές αϋπνίες του νεογέννητου μωρού σας. Πόσο λάθος κάνετε! Όταν ένα μωρό κλαίει, το ακούν και οι δύο γονείς. Κλαίνε όταν πεινάνε, όταν ζεσταίνονται, όταν κρυώνουν, όταν χρειάζονται αλλαγή ή μια αγκαλιά. Πιθανότατα ήδη βρεθήκατε να τριγυρίζετε απελπισμένα στο υπνοδωμάτιο σας στις τέσσερις το πρωί με το αγγελούδι σας αγκαλιά, να κραυγάζει και να ξεσηκώνει όλο το σπίτι! Όπως με όλες τις πτυχές της πατρότητας, το κλειδί είναι υπομονή. Απεριόριστη υπομονή!
Σίγουρα κρατήσατε πολύ το νεογέννητο μωρό σας τις πρώτες ημέρες… όχι για να μπορέσει να σας συνηθίσει, αλλά για να μπορέσετε εσείς να το συνηθίσετε. Σαν άντρας, είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς άχρηστος με ένα νεογέννητο μωρό. Οι άντρες δεν είναι όπως οι γυναίκες που έχουν πλαστεί για το θηλασμό. Αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι κάνετε την οικογένεια σας να νιώθει προστατευμένη. Ένα πρωτόγονο ένστικτο που θα σας κάνει να αισθανθείτε πραγματικός άντρας, σωστός πάτερ φαμίλιας! Και η αλήθεια είναι, ότι ο γονιός αισθάνεστε ασφαλής, αισθάνεται και το μωρό σας παρόμοια.
Στην αρχή θα αισθανθείτε αδέξιος και ανίδεος να σηκώσετε το παιδί σας σε περίπτωση που του σπάσετε κατά λάθος κάποιο πόδι ή κάποιο μικροσκοπικό βραχίονα. Προσθέστε την αϋπνία στο μίγμα αυτό και είναι εύκολο να δείτε γιατί μερικοί άντρες λυγίζουν. Αλλά να ξέρετε ότι το μωρό σας εξαρτάται από σας, και αισθάνεται άπειρη ασφάλεια στην αγκαλιά σας.......

Καλή επιτυχία λοιπόν, μπαμπάδες!

ΠΗΓΗ babybaby.gr

Συνολικές προβολές σελίδας