Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται οι Απόκριες......

Κοντεύουν και πάλι οι μέρες όπου τα παιδιά μας τις χαίρονται περισσότερο από κάθε άλλη γιορτή! Μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους, φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους, τις μάσκες και όλα τα συναφή αξεσουάρ..... παρακάτω θα βρείτε ιδέες για να ντύσετε τα παιδιά σας!!!!


σκυλάκι
πουλάκι


κουνελάκι
πητερ παν
πειρατής
μελισσούλα
για τα μεγαλύτερα κοριτσάκια........
πειρατίνα
σταχτοπούτα
καρμεν
γοργόνα

χιονάτη
ωραία κοιμωμένη
βασιλοπούλα


barbie μυστική νεράιδα

barbie βασίλισσα της μόδας
μελισσούλα

και για τα αγοράκια.......
πειρατής της Καραιβικής
spiderman

superman
σωματοφύλακας
βασιλόπουλο
 
 
batman


καλές απόκριες!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ;;;;;

Το βιολογικό φύλο (sex) ενός ατόμου είναι γενετικά καθορι­σμένο. Υπάρχει και το κοινωνικό φύλο (gender), που είναι πολιτισμικά και κοινωνικά κατασκευασμένο. Ένα από τα πρώτα -αν όχι το πρώτο- πράγμα που ρωτούν οι γονείς στον υπέρηχο είναι το φύλο του παιδιού τους. Αυτόματα, αμέσως μετά, το δεύτερο που κάνουν είναι να ονειρεύονται (συνειδητά ή ασυνείδητα) το μέλλον του. Σχεδόν πάντα οι γονείς έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες από τα αγόρια και άλλες από τα κορίτσια, με αποτέλεσμα να τα επιβραβεύουν για διαφορετικές πράξεις. Συχνά ενθαρρύνουν τους γιους τους να είναι πιο ανταγωνιστικοί και ανεξάρτητοι σε σχέση με τις κόρες τους. Στα αγόρια δίνουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και όπλα και στις κόρες κούκλες και κουζινικά. Ένα αγόρι που παίζει με κούκλες θα προκαλέσει την αμηχανία, αν όχι την αντίδραση των γονιών του, με αποτέλεσμα να αποθαρ­ρύνεται από τα «κοριτσίστικα» παιχνίδια. Έτσι, μέσα από αυτές τις διαδικασίες, τα αγόρια και τα κορίτσια αποκτούν διαφορετικές εμπειρίες ανάλογα με το φύλο τους, και σαν αποτέλεσμα διαφορετικές συνήθειες και χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Από πολύ μικρή, λοιπόν, ηλικία τα αγόρια μαθαί­νουν πως οι άντρες πρέπει να είναι δυνατοί, επιθε­τικοί, ανεξάρτητοι, γενναίοι, ηγεμονικοί και όχι πολύ συναισθηματικοί. Αντίστοιχα, τα κορίτσια πρέπει να δείχνουν αδύναμα, ευγενικά, συναισθηματικά και με καλούς τρόπους. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Είναι αυτά τα στερεότυπα βοηθητικά για την υγιή ανάπτυξη της ταυτότητας του φύλου τους ή μήπως περιορίζουν τις κλίσεις και τις ικανότητές τους; Για παράδειγμα, αν ένα κορίτσι δείξει μια προτίμηση στις μηχανές ή στα αυτοκίνητα, δεν θα είναι λάθος να χαρακτηρίσουμε την κλίση του αυτή ως έλλειψη θηλυκότητας; Και αν ένα αγόρι δείξει μια προτίμηση στη μαγειρική, δεν είναι αποτρεπτικό για την κλίση του αν του πούμε πως το μαγείρεμα είναι γυναικεία δουλειά; Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούς, τα αγόρια που διδάσκονται πως «οι άντρες δεν κλαίνε», στην ενήλική τους ζωή δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και μπορεί να γίνουν εσωστρεφείς και να παρουσιά­σουν ελλείψεις στις κοινωνικές τους σχέσεις. Όταν έχουν μάθει πως είναι ντροπή να παίζουν με κουζινικά, πιθανώς αργότερα να νιώσουν αμηχανία όταν κρατήσουν αγκαλιά το παιδί τους ή τους φερθεί η σύντροφος τους τρυφερά. Σε κάποιες άλλες παλαι­ότερες εποχές, πιθανότατα να μην αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, αλλά σε μια εποχή σαν τη δική μας, που οι άντρες όλο και περισσότερο ασχολού­νται ενεργά με τα παιδιά τους και όλο και πιο συχνά συμμετέχουν στο νοικοκυριό, κάθε άλλο παρά σωστό είναι αυτό το στερεότυπο. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, αγόρια και κορίτσια που δεν έχουν έντονα ανεπτυγμένα τα στερεότυπα του φύλου τους τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κατανόηση και ευελιξία στις κοινωνικές τους σχέσεις. Σαν ενήλικοι, ολοκληρώνονται ευκολότερα επαγγελματικά, μιας που η συμπεριφορά τους είναι σαφώς πιο προσαρ­μοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών μας.  Αντίθετα, ενήλικοι που μεγάλωσαν με τα αυστηρά πρότυπα του φύλου τους, είναι πιο δυσπροσαρμοστικοί, οι άντρες παρουσιάζουν πιο εύκολα προβλήματα έκφρασης συναισθημάτων και οι γυναίκες νιώθουν ανίσχυρες και μειονεκτικά. Γι’ αυτό καλό θα ήταν κάθε γονιός να προωθήσει μια πιο ισορροπημένη διαπαιδαγώ­γηση όσων αφορά το φύλο των παιδιών. Πρέπει να μάθουμε στους γιους μας πως δεν είναι ντροπή να έχουν συναισθήματα και να τα εκφράζουν, πως δεν υπάρχουν αντρικές και γυναικείες δουλειές στο σπίτι, αλλά μόνο δουλειές που πρέπει να γίνουν, και πως τη δύναμη τους πρέπει να τη χρησιμοποιούν για να προστατεύουν τα πιο «αδύναμα» μέλη της οικογένειας και όχι για να επιβάλλονται σε αυτά. Παρομοίως, τα κορίτσια οφείλουν να μάθουν πως δεν είναι ντροπή να παίζουν με τουβλάκια ή με ηλεκτρονικούς υπο­λογιστές, πως και οι γυναίκες και οι άντρες είναι εξίσου καλοί οδηγοί και πως το φύλο τους δεν θα τους βάλει περιορισμούς στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Αυτά θα βοηθήσουν τα παιδιά να απο­κτήσουν προσαρμοστικότητα και αυτοπεποίθηση, αξίες ιδιαίτερα χρήσιμες για τη ζωή τους.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ...... ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Ένας τρόπος διασκέδασης είναι η προβολή ταινιών στο σπίτι. Χουχούλιασμα στον καναπέ, ποπ-κορν και αγκαλίτσες. Όχι όμως μόνο για εμάς τους μεγάλους αλλά και για τους μικρότερους. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με παιδικές ταινίες που έχω επιλέξει.

Οι ήρωες του δάσους (περιπέτειες στο τσίρκο)
  Ο Μπουγκ, μια εξημερωμένη αρκούδα, περιμένει πως και πως να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής, όπως κάθε χρόνο, με την ανδροπαρέα του. Όταν ο καλύτερος του φίλος, ο ζωηρός και πολυλογάς Έλιοτ το ελάφι, τον κρεμάει λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, εκείνος αν και απογοητευμένος δεν αποθαρρύνεται και αποφασίζει να φύγει μόνος του για ένα ταξίδι, το τον Νταγκ, μια τεμπέλα αρκούδα που δε θέλει πια να γίνεται θέαμα στο τσίρκο. Σύντομα, ο Νταγκ τον πείθει να αλλάξουν ρόλους και ζωές. Εκείνος να επιστρέψει στο δάσος και ο Μπουγκ να εργαστεί στο τσίρκο στη θέση του. Και ενώ η ζωή κυλάει αρμονικά, εμφανίζονται ο Έλιοτ και οι υπόλοιποι παλιόφιλοι του Μπουγκ που στο μεταξύ έχουν ανησυχήσει με την εξαφάνιση του………
Kung fu panda 2
Ο Πο, το φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό, αρκετά αδέξιο και σίγουρα πολύ τεμπέλικο Πάντα που από το πουθενά έγινε δεξιοτέχνης στο Κουνγκ Φου κατακτώντας τον τίτλο του Δράκου Πολεμιστή επανέρχεται μαζί με τους μοναδικούς Υπέροχους Πέντε για άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια με πολλές εντυπωσιακές σκηνές δράσης και μπόλικο χιούμορ, αλλά και συγκίνηση.… Αυτήν τη φορά ο χνουδωτός, στρουμπουλός Πο κι οι Υπέροχοι Πέντε έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο, το Λόρδο Σέιν, που μοιάζει ανίκητος αφού φαίνεται να έχει ανακαλύψει ένα μυστικό όπλο που είναι ικανό να αφανίσει την τέχνη του Κουνγκ Φου. Πώς θα καταφέρει ο Πο να τον νικήσει; Η απάντηση βρίσκεται κάπου μακριά… στο παρελθόν του Πο και στο μυστικό που αυτό κρύβει… Επικίνδυνη αποστολή που απαιτεί πολεμικές τέχνες σε extra large διάσταση!
Μαλλιά κουβάρια

Η μακρομαλλούσσα πριγκίπισσα Ραπουνζέλ, η οποία ζει έγκλειστη σε έναν ψηλό πύργο, γνωρίζει έναν περαστικό κλέφτη και ξεκινούν μαζί μια συναρπαστική περιπέτεια στον έξω κόσμο.
Ο θρύλος των ιπτάμενων φρουρών
Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης των «300», Ζακ Σνάιντερ κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο του animation με την οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας «Ο Θρύλος των Ιπτάμενων Φρουρών», που βασίζεται στα δημοφιλή και αγαπημένα βιβλία της Κάθριν Λάσκι. Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόρεν, μιας μικρής κουκουβάγιας που έχει ενθουσιαστεί από τις επικές ιστορίες που του διηγείται ο πατέρας του για τους Φύλακες του Γκα Χουλ, μια μυθική ομάδα φτερωτών πολεμιστών που μετά από μια γενναία μάχη κατάφεραν να σώσουν τις κουκουβάγιες από τους σατανικούς Αγνούς.Κι ενώ ο Σόρεν ονειρεύεται να ενώσει μια μέρα τις δυνάμεις του με τους ήρωες του, ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Κλαντ, τον κοροϊδεύει, ενώ παράλληλα διψάει να πετάξει και να κυνηγήσει… για να κερδίσει την εύνοια του πατέρα τους, έναντι του μικρότερου αδερφού του. Η ζήλια όμως, του Κλαντ έχει τρομακτικές συνέπειες: τα δύο μικρά θα πέσουν από τη φωλιά τους στα γαμψά νύχια των Αγνών. Ο Σόρεν θα προσπαθήσει να διαφύγει με τη βοήθεια κι άλλων γενναίων μικρών κουκουβαγιών. Μαζί θα πετάξουν πάνω από θάλασσες και θα αναζητήσουν το Μεγάλο Δένδρο, το αρχηγείο των θρυλικών Φυλάκων του ΓκαʼΧουλ. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να νικήσουν τους Αγνούς και να σώσουν το Βασίλειο των Κουκουβαγιών.

Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος
Όλοι γνωρίζουν το κλασικό παραμύθι της πριγκίπισσας που ανακαλύπτει τον αληθινό έρωτα φιλώντας ένα βάτραχο. Στην περίπτωσή μας βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά... Γιατί μπορεί το όμορφο κορίτσι από τη Νέα Ορλεάνη να φιλάει το βάτραχο, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια στους βαλτότοπους της Λουϊζιάνα. Αμέτρητες εκπλήξεις συναντούν το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη μελωδία και το συναίσθημα και τελικά ο έρωτας βρίσκει το δρόμο του ανάμεσα σε μια πριγκίπισσα κι ένα πριγκιπόπουλο, ανάμεσα σε δύο βατράχια, ακόμα και ανάμεσα σε μια πυγολαμπίδα και το αντικείμενο του πόθου της.
Η ωραία κοιμωμένη

Ο βασιλιάς Στέφανος καλεί τις νεράιδες να ευχηθούν στη νεογέννητη κόρη του. Η κακιά μάγισσα εμφανίζεται απρόσκλητη και ρίχνει κατάρα: στα 16 της, η κοπέλα θα τρυπήσει το δάχτυλό της και θα πεθάνει. Η τελευταία από τις νεράιδες ορίζει στην πριγκίπισσα να πέσει σε βαθύ ύπνο, από τον οποίο θα την ξυπνήσει εκείνος που την αγαπά.
Η πεντάμορφη και το τέρας
Ένας σχεδόν αποτυχημένος έμπορος ζει στην επαρχία με τον γιο του Ludovic και τις τρεις κόρες του. Οι δύο από αυτές,η Félicie και η Adélaïde, είναι η προσωποποίηση του κακού: εγωίστριες,υποκρίτριες και δόλιες. Εκμεταλλεύονται την τρίτη κόρη Belle (Πεντάμορφη) και την υποχρεώνουν να τις υπηρετεί. Μια μέρα, ενώ ο πατέρας έχει βγει για δουλειά,χάνεται στον γυρισμό μέσα σε ένα δάσος. Εκεί βρίσκει ένα περίεργο κάστρο από το οποίο κόβει ένα τριαντάφυλλο για την Belle. Τότε εμφανίζεται μπροστά του ο ιδιοκτήτης του κάστρου, ένα τέρας, μισός άνθρωπος- μισός ζώο, με μαγικές δυνάμεις, ο οποίος ζητά από τον έμπορο μια κόρη του, προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή. Η Belle θυσιάζεται για να σώσει τον πατέρας της και πηγαίνει στο κάστρο. Εκεί θα ανακαλύψει πως το τέρας δεν είναι τόσο κακό όσο δείχνει.
και καλή διασκέδαση!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας