Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παιδότοπος... ναι ή οχι;


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το αν αποφασίζουμε σωστά για τα παιδιά μας ή όχι. Έχετε σκεφτεί ποτέ αν ο παιδότοπος που συνηθίζουμε να τα πηγαίνουμε, τους κάνει καλό ή κακό; Παρακάτω σας παραθέτω τα υπερ και τα κατά των παιδότοπων μέσα από την προσωπική μου εμπειρία. Η επιλογή και τα συμπεράσματα, είναι δικά σας. Πριν όμως πούμε οτιδήποτε, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι. Άλλο είναι ο παιδότοπος και άλλο το αναψυκτήριο που έχει παιδική χαρά. Και τι εννοώ; σε όποιον "παιδότοπο" δείτε πινακίδα "τα παιδιά εισέρχονται στον χώρο και παίζουν με ευθύνη των γονέων", τότε σίγουρα βρίσκεστε σε αναψυκτήριο ! ! !

Πλεονεκτήματα
  • Θεωρείται "ξέσκασμα" για τους γονείς, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν μπορούν να βγουν έξω χωρίς παιδιά
  • Όταν ο παιδότοπος έχει άδεια παιδότοπου, υπάρχει το πλεονέκτημα των τακτικών ελέγχων. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά παίζουν με παιδαγωγούς και όχι απλά με κοπέλες που κάνουν φύλαξη και επίσης τα παιδιά που εισέρχονται στον παιδότοπο, είναι ασφαλισμένα από το κατάστημα για οτιδήποτε συμβεί (ατύχημα, καρδιακό επεισόδιο κλπ)
Μειονεκτήματα
  • Υπάρχουν παιδότοποι κλειστοί (χειμερινοί) και ανοιχτοί (καλοκαιρινοί). Οι μεν κλειστοί έχουν το μειονέκτημα της βρωμιάς από τρίχες και χνούδια, τα παιχνίδια πηγαίνουν από χέρι σε χέρι και από στόμα σε στόμα (κι άραγε πόσο συχνά καθαρίζονται και απολυμαίνονται;), αφού είναι κλειστός ο χώρος υπάρχουν πάρα πολλά μικρόβια και τέλος όσο μεγάλος και να είναι ο χώρος, τα παιδιά παίζουν όλα μαζί, μικρά και μεγάλα και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των μικρότερων. Όσον αφορά τους ανοιχτούς παιδότοπους, εκεί κι αν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, αφού συνήθως τα παιχνίδια που είναι έξω δεν είναι πλαστικά αλλά σιδερένια! Επίσης, στον ανοιχτό παιδότοπο μπορούν να εισέλθουν ζώα και να κάνουν ακόμη και την ανάγκη τους.....
  • Το οικονομικό είναι ακόμη ένα μειονέκτημα του παιδότοπου και σημαντικό θέμα ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε. Κι άντε, το να πηγαίνεις σε παιδότοπο που είπαμε παραπάνω τα πλεονεκτήματα, πάει κι έρχεται να δώσεις και κάτι παραπάνω. Το να πηγαίνεις όμως σε αναψυκτήριο και να πληρώνεις τον καφέ 3.5 ευρώ και τον παιδικό χυμό 3.5 επίσης.... είναι παράλογο.
Καλή διασκέδαση.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας