Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

          Η διάλυση ενός γάμου είναι όλο και συχνότερη στις μέρες μας και προκαλεί αναστάτωση σε όλους. Τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται ένα μεγάλο αίσθημα απώλειας, εγκατάλειψης, απόρριψης, ανασφάλειας, ακόμη και ενοχής, ειδικά αν σκέφτονται πως μια κακή συμπεριφορά τους ήταν  μια από τις αιτίες χωρισμού. Αυτό μπορεί να γίνει χειρότερο αν οι γονείς χρησιμοποιήσουν τα παιδιά ως μεσάζοντες, είναι επικριτικοί μεταξύ τους, ζητούν από το παιδί να συμμαχήσει με τον έναν ή τον άλλο γονιό, χρησιμοποιούν τα συναισθήματά τους ως όπλο ο ένας εναντίον του άλλου ή περιμένουν από το παιδί να πάρει μέρος στη διαδικασία, είτε υποστηρίζοντας τον έναν από τους δυο είτε μη εκφράζοντας τα δικά του συναισθήματα, όταν αυτά προκαλούν αναστάτωση στο γονέα.
          Ορισμένες φορές ο γονέας μπορεί να προσπαθήσει να εξαγοράσει τη στοργή του παιδιού του φορτώνοντάς το δώρα ή χάρες. Συνήθως, ο άλλος γονέας αδυνατεί να τα καταφέρει και αυτό βλάπτει τη σχέση του παιδιού με το γονέα που δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Αν βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, θυμηθείτε ότι το παιδί χρειάζεται και τους δυο σας, οπότε τέτοιου είδους προσεγγίσεις μάλλον κακό κάνουν στο παιδί παρά στον πρώην σύντροφο!
Όσο πικρός κι αν είναι ο χωρισμός, αφού ως στόχο έχετε αυτό που είναι καλύτερο για το παιδί σας, μπορείτε να επιτύχετε αυτό το στόχο με τη βοήθεια των παρακάτω:
  • Να είστε ανοιχτοί, να μιλάτε με το παιδί σας και να απαντάτε στις ερωτήσεις του
  • Να το καθησυχάζετε
  • Να του λέτε πως και οι δυο συνεχίζετε να το αγαπάτε και να το φροντίζετε
  • Αν και μπορείτε να ακούτε τις απόψεις του, οι γονείς είναι αυτοί που θα πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε από κοινού τις αποφάσεις
  • Να είστε αξιόπιστοι σχετικά με τη διευθέτηση του χρόνου που θα βλέπετε το παιδί σας
  • Να συνεχίζετε μια όσο το δυνατό πιο φυσιολογική ρουτίνα, γεμάτη και μη διαταρακτική
  • Να λαμβάνετε εξωτερική βοήθεια όταν εσείς ή ο πρώην σύντροφος δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε θέματα φροντίδας του παιδιού σας
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ και ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ! ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας