Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Πλησιάζει ο καιρός που οι νονοί και οι νονές θα αρχίσουν να ψάχνουν τι δώρο να κάνουν στο βαφτιστικό τους εκτός από τη συνηθισμένη λαμπάδα. Ρούχα; Παπούτσια; ή μήπως ένα καλό βιβλίο;
Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις για αξιόλογα παιδικά βιβλία. Η επιλογή είναι δική σας!

Ένας πολίτης γεννιέται
Τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας παρατηρούν, αναγνωρίζουν, αντιλαμβάνονται και ενεργοποιούν ικανότητες σε πολυσύνθετα θέματα. Η ζωντάνια της αφήγησης, οι σελίδες «Μικροί και μεγάλοι ας συζητήσουμε» , οι μικρές λέξεις, τα παιχνίδια λέξεων/παρατήρησης που βρίσκονται σε κάθε βιβλίο, δομούν μια σειρά μοναδική στην ελληνική εκδοτική πραγματικότητα. Προσεγγίζοντας ολόπλευρα την ανάπτυξη δεξιοτήτων που συνθέτουν την ταυτότητα του πολίτη, έντεκα διαφορετικά βιβλία περνούν με εξαιρετικά εικονογραφημένες αφηγήσεις και λόγο κατανοητό για το αναπτυξιακό επίπεδο των παιδιών, στις έννοιες του διαλόγου, της διαφορετικότητας, της κοινωνικής συμμετοχής, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ψηφιακού εγγραμματισμού, της υγείας, αλλά και του περιβάλλοντος. Επιλέγοντας ανάλογα με την καθημερινότητα και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, δημιουργείτε νέες μαθησιακές καταστάσεις και αναπτύσσετε θεματικές προσεγγίσεις ή projects εντός και εκτός τάξης.
Με σταθερή εστίαση στην υποστήριξη του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι εκδόσεις Φλούδας παρουσιάζουν τη νέα σειρά βιβλίων «Ένας πολίτης γεννιέται».
Ξεφυλλίστε το εσωτερικό των βιβλίων στην ιστοσελίδα www.floudas.gr
Η σειρά Ένας πολίτης γεννιέται αποτελείται από 11 βιβλία:
Το παρελθόν, ένας θησαυρός για το μέλλον.
Ηρεμία, έξω η βία!
Ο δρόμος με τις πολλές παγίδες!
Ζω, συμμετέχω στην κοινωνία!
Αγόρι, κορίτσι!
1,2,3 θρησκείες, πολλές θρησκείες!
Γη αγάπη μου!
Προσοχή! Τρέφομαι σωστά μεγαλώνω σωστά.
Στην υγειά σου: Σωστή θεραπεία για σωστή ανάπτυξη
Αγοράζω!
Η οθόνη των ποντικιών!
Συγγραφέας: Sylvie Girardet
Μετάφραση: Ανδρέας Καρακίτσιος (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ)
Εικονογράφηση: Puig Rosado
H σειρά «Ένας πολίτης γεννιέται» διατίθεται στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία με 78€


Ψωνίζω συνετά-Δε σκορπάω τα λεφτά! «Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα βασίλειο μακρινό ζούσε ένας βασιλιάς που ‘χε ένα γιο. Αβερταδίνο έλεγαν το βασιλιά, γιατί σκορπούσε αβέρτα όλα του τα λεφτά και Ολαταθέλο έλεγαν το γιο, γιατί τα ήθελε όλα, ΟΛΑ, στο λεπτό!» Έτσι αρχίζει το παραμύθι που λέει ο μπαμπάς στο Θέμη. Ένα παραμύθι για την οικονομία και την κατανάλωση. Ο βασιλιάς Αβερταδίνος και ο γιος του Ολαταθέλος περνάνε άσχημες περιπέτειες στα χέρια τριών πονηρών εμπόρων, που θέλουν να τους κάνουν να ξοδέψουν όλα τους τα λεφτά αποκτώντας πράγματα άχρηστα. Στο τέλος όμως η σοφή κουκουβάγια (που είναι και νομικός) εμφανίζεται, ως από μηχανής Θεός, και τους γλιτώνει από την αλόγιστη κατανάλωση, μαθαίνοντάς τους ποια είναι τα δικαιώματα του καταναλωτή. Έτσι και εκείνοι -αλλά και ο Θέμης, που ακούει το παραμύθι – βάζουν μυαλό και γίνονται στο εξής υπεύθυνοι και συνετοί καταναλωτές.
Συγγραφέας: Σκουλαρίκη, Λίλη
Εκδόσεις: Νομική Βιβλιοθήκη
Σελίδες: 40 Τιμή: €12,00       



Ελληνικό Πάσχα Πάσχα και Λαμπρή, χαίρονται οι λαγοί! Και όχι μόνο οι λαγοί. Αλλά και τα παιδιά. Γιατί Πάσχα σημαίνει κόκκινα αυγά, πεντανόστιμα τσουρέκια, μοσχομυριστή μαγειρίτσα , λαμπάδες και δώρα. Και κυρίως, Πάσχα σημαίνει τη θυσία του Ιησού και την Ανάστασή Του.Δέκα αγαπημένοι συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου περιγράφουν μέσα από τις ιστορίες τους το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα.

Eκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 128

Το Πάσχα του Πασχάλη Φέτος την άνοιξη ο μικρός τρισχαριτωμένος λαγουδάκος, ο Πασχάλης, έχει χάσει τελείως το κέφι του. Αιτία της κακοκεφιάς του η μετακόμιση που αναγκάζονται να κάνουν –λόγω της δουλειάς του πατέρα του − από το αγρόκτημα όπου γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη κάμποσα χιλιόμετρα μακριά. Από κει δηλαδή που έτρεχε ανέμελος στα λιβάδια, τώρα θα πρέπει να κλειστεί σε κάποιο διαμέρισμα στην πόλη;
Δυστυχώς ναι!
Ο Πασχάλης δυσκολεύεται πολύ να συνηθίσει την καινούργια του γειτονιά, ώσπου, αναπάντεχα, όλα αλλάζουν σαν από θαύμα.
Ααααα!!!!
Πώς καταφέρνει τελικά ο Πασχάλης να προσαρμοστεί στην καινούργια του ζωή;
Ποιους θα γνωρίσει στην πρώτη του περιπλάνηση στη νέα του γειτονιά;
Θα αποκτήσει καινούργιους φίλους ή δε θα τον κάνει κανείς παρέα;
Το «Πάσχα του Πασχάλη» είναι μια διασκεδαστική ιστορία για το πείσμα των παιδιών και τις δυσκολίες προσαρμογής σε νέο περιβάλλον.
Η Μαρία Ανδρικοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και μητέρα του Παναγιώτη. Σπούδασε κλασική Φιλολογία και σε μεταπτυχιακό επίπεδο ειδικεύτηκε στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Επιμέλειας Κειμένων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Στον ελεύθερο χρόνο της χαλαρώνει γράφοντας ιστορίες για παιδιά. Έχει εκδώσει τα παραμύθια Πάρτι Γενεθλίων και Ο Μπλεψαράκης.
Για παιδιά μέχρι 7 χρόνων
Εκδόσεις: Τετράγωνο
Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου
Εικονογράφηση: Δήμητρα Αδαμοπούλου

"Μαμά φοβάμαι..... κι εγώ παιδί μου"
Η ψυχολόγος Σοφία Ανδρεοπούλου μέσα από το βιβλίο «Μαμά φοβάμαι..και εγώ παιδί μου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, δίνει χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν σε βάθος τόσο τους φόβους των παιδιών τους όσο και τους δικούς τους, αλλά και τους δείχνει το δρόμο για τη σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση.
Αναμφίβολα, ο καλύτερος τρόπος για να αντιδράσει κανείς στους κινδύνους και να αξιοποιήσει τους φόβους του είναι να τους δει ενεργητικά. Να σηκωθεί από την πολυθρόνα του, να πάρει τα πράγματα στα χέρια του – να πει: «Θα το παλέψω».
«Όλοι οι ενήλικες παλεύουν με τους φόβους τους. Αλλά οι γονείς παλεύουν επίσης και με τους φόβους των παιδιών τους – και με τους πραγματικούς κινδύνους που υπάρχουν ανεξάρτητα και πέρα από τους φόβους. Δεν πιστεύω πως υπάρχει γονιός που να μην έχει αναρωτηθεί με αγωνία: «Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να χειριστεί τους φόβους του; Και πώς μπορώ να το προστατέψω από τους κινδύνους;»»
Σας προτείνουμε να το διαβάσετε δημιουργικά, υπογραμμίζοντας ό,τι σας κάνει εντύπωση και αναζητώντας λύσεις σε αυτά που σας απασχολούν…
Συγγραφέας: Σοφία Ανδρεοπούλου
Εκδόσεις: Διόπτρα Σελίδες: 392

Η κυρα-Σαρακοστή Έφθασε η Σαρακοστή
με τις επτά βδομάδες,
Κάθε βδομάδα και γιορτή,
κάθε γιορτή και προσευχή.
και η κυρα-Σαρακοστή
στο Πάσχα μας οδηγεί.
Το βιβλίο αξιοποιεί το λαϊκό έθιμο της κυρα-Σαρακοστής για να εισάγει τα μικρά παιδιά στη θεολογική σημασία των επτά Κυριακών της Σαρακοστής. Παράλληλα, επειδή τα παιδιά αγαπούν να μαθαίνουν μέσα από πρακτικές δραστηριότητες, η «κυρά-Σαρακοστή» περιέχει και ένα παράρτημα με χειροτεχνίες και παιχνίδια σχετικές με το θέμα.
Συγγραφέας: Μαρίνα Παλιάκη – Μπόκια
Εκδόσεις: Άθως Σελίδες: 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας